Centrala Antimemetičke divizije
ocena: 0+x

Antimim je ideja sa samocenzurišućim svojstvima; ideja koja, po svojoj osnovnoj prirodi, odvraća ili sprečava ljude da je šire.

Antimimovi su stvarni. Pomislite na bilo koju informaciju koju ne biste podelili ni sa kim, kao što su lozinke, tabui i prljave tajne. Ili bilo koju informaciju koju bi bilo teško podeliti čak i kad biste pokušali: složene jednačine, veoma dosadne komade teksta, velike blokove nasumičnih brojeva ii snove.

Ali anomalni antimimovi su potpuno druga stvar. Kako zadržati nešto što se ne može ni zabeležiti ni zapamtiti? Kako ratovati protiv neprijatelja sa savršenom, bestrudnom kamuflažom, kada ne možete ni znati da ste u ratu?

Dobro došli u Antimemetičku diviziju.

Ne, ovo nije Vaš prvi dan.

Obavezno štivo

Nema Antimemetičke divizije, napisao qntm

Ova priča je završena.

Interludij

Pročitajte ovo pre "Pet Pet Pet Pet Pet".

Pet Pet Pet Pet Pet, napisao qntm

Ova priča je direktan nastavak od "Nema Antimemetičke divizije". Ova priča je završena.

Šta mrtvi znaju, napisao sirpudding

Ovo je sporedna priča koja se uglavnom dešava tokom i nakon "Nema Antimemetičke divizije".

Za Vaše potrebe

Dela koja su bila preteče

Ovi članci nisu deo specifične glavne priče Antimemetičke divizije iznad, ali su uticali na njen razvoj na razne načine.

Dalje čitanje

Marion Viler se pojavila ili je pomenuta u različitim člancima vikija SCP Fondacije izvan ove centrale. Evo nekoliko izabranih:

Postoji i obilje antimemetičkih SCP-eva i priča. Evo nekih sjajnih mesta za početak:

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License