Predlog S. Endru Svana
ocena: 0+x

Predmet #: SCP-001

Objektna klasa: Keter

Specijalne procedure zadržavanja: Još uvek ne postoji način da se zadrži SCP-001 koji ne rizikuje potencijalni scenario kolapsa stvarnosti ZK-klase i naknadno uništavanje vidljivog univerzuma. (Pogledati: Protokol zadržavanja ZK-001-Alfa) Trenutne procedure ograničene su na apsolutno zadržavanje informacija u vezi sa SCP-001. Podaci o prirodi ili opisu SCP-001 neće se pružiti bilo kom osoblju, sa izuzetkom starijeg člana Nadgledačkog veća. (Trenutno N5-█) Svi podaci prikupljeni u vezi sa SCP-001 čuvaće se u šifrovanom obliku putem [REDIGOVANO], s ključem za dešifrovanje podeljenim na trećine. Svaki član Nadgledačkog veća pamti jednu trećinu i samo jednu trećinu ključa za dešifrovanje. Podaci će se dešifrovati samo na mrežnom izolovanom terminalu da bi ih čitao samo stariji član Nadgledačkog veća i to samo nakon jednoglasnog pristanka Nadgledačkog veća.

Curenje podataka o SCP-001 putem špijunaže, telepatskog curenja, originalnog istraživanja ili [REDIGOVANO] mora biti sadržano na bilo koji način koji je na raspolaganju Fondaciji. Stariji član Nadgledačkog veća, kao jedina osoba sa ovlašćenim znanjem o SCP-001, konačni je arbitar u zadržavanju.

Osoblje fondacije nivoa dva ili više koje otkrije podatke o SCP-001 tokom svojih uobičajenih dužnosti može dobiti amnestik klase A nakon obavljenog ispitivanja radije nego da bude likvidirano. Ovo podleže odobrenju Nadgledačkog veća od slučaja do slučaja.

Opis: [PODACI IZBAČENI]

Dodatak: Dnevnik zadržavanja 001-Alfa

Datum: 12.01.19██

Incident: Dokumenti se pojavljuju na internet stranici [REDIGOVANO] Serveri zaplenjeni, a autori pronađeni [REDIGOVANO]. Eksplozija objašnjena kao curenje gasa. Nadgledanje nije pokazalo dalje širenje dokumenata.

Datum: 31.03.19██

Incident: Scenario sa moguće kompromitujućim informacijama koje je za proizvodnju izabrao ██████ ████. Slike. Izvorni stvaraoc scenaria [REDIGOVANO] Agenti uspešno zamenjuju skriptu ispravljenom bez [REDIGOVANO]. Film je proizveden sa naslovom ███ ██████ i zaradio je 27 miliona dolara tokom svog prvog vikenda.

Datum: 19.06.19██

Incident: Rezime romana koji opisuje [REDIGOVANO] dostavljen [REDIGOVANO] autor bestselera █████ ████. Pokušaj neutralizacije autora neuspešan, što je dovelo do visoko-profilne hospitalizacije. N5 odobrava upotrebu amnestika klase A kako bi se sprečilo privlačenje veće pažnje slučaju. Rezime pronađen i uništen.

D█tum: 2█.o5.20█e

IncIdeN█: I█tražiLa█ FonDAcIje%20otkriv

Dodatak: Vanredni protokol zadržavanja ZK-001-Alfa Samo za oči Nadgledačkog veća

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License