SCP-002
ocena: +3+x
800px-SCP002-new.jpg

SCP-002 u mestu zadržanja

Predmet #: SCP-002

Objektna klasa: Euklid

Specijalne procedure zadržavanja: SCP-002 je potrebno konstantno držati povezanog na odgovarajući izvor električne energije, kako bi ostao u stanju koje deluje kao režim punjenja. U slučaju nestanka električne energije, hitnu barijeru između objekta i ostatka zgrade u kojoj se nalazi je porebno aktivirati i neposrednu oblast evakuisati. Kada se ponovo uspostavi napajanje električnom energijom, naizmenični rafali rendgenskih talasa i ultraljubičastog svetla moraju da udaraju po tom području dok SCP-002 ne bude ponovo priključen na napajanje i vraćen u režim punjenja. Prostor za zadržavanje treba stalno držati pod negativnim vazdušnim pritiskom.

Timovi koji uključuju najmanje dva (2) člana su potrebni na udaljenosti od 20 metara od SCP-002 ili njegovog zatvorenog područja. Osoblje treba da održava fizički kontakt jedni s drugima u svakom trenutku kako bi se potvrdilo da je druga osoba prisutna, jer objekat može da utiče na percepciju.

U SCP-002 nije dozvoljeno osoblje nižeg nivoa od 3. Ovo pravilo se može zaobići putem pismenog ovlašćenja od strane dva (2) administratora nivoa 4 koji se ne nalaze u istoj instituciji kao i objekat. Komandno osoblje koje je dobilo takvo ovlaštenje mora biti u pratnji najmanje pet (5) službenika nivoa 3 za vreme trajanja kontakta i mora privremeno predati svoj čin i bezbednosnu dozvolu. Nakon kontakta, komandno osoblje će biti sprovedeno najmanje 5 km od SCP-002 da bi prošlo karantin i psihološku procenu u trajanju od sedamdeset dva (72) časa. Ako ih psihijatrijsko osoblje smatra sposobnim za povratak na dužnost, čin i bezbednosna dozvola mogu se vratiti kada istekne karantin.

Opis: SCP-002 izgleda kao tumorski, mesnat izrast zapremine približno 60 m³. Gvozdeni otvor na ventilu s jedne strane vodi do njegove unutrašnjosti, koja izgleda kao standardni stan niže novčane vrednosti, skromne veličine. Jedan zid sobe ima jedan prozor, mada se sa spoljašnosti taj otvor ne vidi. U sobi se nalazi nameštaj za koji se nakon pažljivog pregleda utvrdilo da je sačinjen od isklesane kosti, tkane kose i raznih drugih bioloških supstanci koje proizvodi ljudsko telo. Sve dosad testirane materije pokazuju nezavisne ili fragmentirane sekvence DNK za svaki objekat u sobi.

Pogledati Mulhauzen izveštaj [cross-ref:document00.023.603] za detalje vezane za otkrivanje objekta.

Referenca: Do danas je subjekt odgovoran za nestanak sedam članova osoblja. Takođe se tokom vremena provedenog u instituciji objekat dodatno opremio sa dve lampe, tepihom, televizorom, radiom, stolicom za bebe, tri knjige na nepoznatom jeziku, četiri dečije igračke i malom saksijom. Testovi sa raznim laboratorijskim životinjama, uključujući više primate, nisu uspeli da izazovu reakciju SCP-002. Leševi takođe ne daju nikakav efekat. Koji god postupak subjekt koristi za pretvaranje organske materije u opremu, očigledno je omogućen uvođenjem živih ljudi.

pregled Mulhauzen izveštaja docid:00.023.603

Mulhauzen izveštaj [00.023.603]

Sledi kratak izveštaj koji detaljno opisuje otkriće SCP-002

Predmet je otkriven u malom krateru na severu Portugalije, gde je pogodio Zemlju iz orbite. Iako se nalazio u školjci sačinjene od guste stene, mesnati spoljni deo predmeta je izložen spoljnoj sredini zbog udarca. Lokalni seljak se našao na mestu udara i o svom otkriću izvestio starešinu sela. Subjekt je privukao pažnju SCP Fondacije kada je agent nivoa 4 postavljen u tom području otkrio malu radioaktivnu anomaliju koju je objekat stvarao.

Odred za prikupljanje SCP bezbednosnog osoblja na čelu sa generalom Mulhauzenom odmah je poslat u područje gde su subjekt brzo osigurali u velikom kontejneru i obavili početno testiranje sa ispitanicima regrutovanim iz obližnjeg sela. Tri muškarca su pojedinačno poslata u strukturu koja je naknadno nestala. Otkrivanjem ovog smrtonosnog svojstva subjekta, general Mulhauzen je izdao naređenje nivoa 4a za likvidaciju svih svedoka (otprilike 1/3 sela) kako bi se obezbedila tajnost predmeta, nakon čega je započet njegov transport do SCP institucije [PODACI IZBAČENI].

Tokom priprema za transport, neobjašnjivo su u objekat uvučena četiri pripadnika SCP obezbeđenja gde su odmah nestali. Nakon inspekcije, izgledalo je kao da je objekat "uzgojio" nekoliko novih komada nameštaja i počeo je da liči na unutrašnjost apartmana. General Mulhauzen je odmah naredio da se zahteva nekoliko odela za zaštitu od radijacije klase III za preostale članove bezbednosnog tima, koji su podigli kontejner na teretni brod za prevoz do institucije za zadržavanje SCP-eva.

[PODACI IZBAČENI]

[PODACI IZBAČENI]

Nakon likvidacije generala Mulhauzena, SCP-002 je ponovo osiguralo osoblje SCP fondacije i dovelo ga u posebno zadržavanje u [KLASIFIKOVANO], gde se trenutno nalazi. Osoblju sa dozvolama ispod nivoa 3 odbijen je pristup kontejneru SCP-002 bez prethodnog odobrenja najmanje dva člana osoblja nivoa 4 nakon Mulhauzen incidenta.

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License