SCP-005
ocena: +1+x
SCP-005.jpg

SCP-005 u krupnom planu

Predmet #: SCP-005

Objektna klasa: Sigurna

Specijalne procedure zadržavanja: SCP-005 ne predstavlja neposrednu opasnost u bilo kojem direktnom smislu. Ipak, njegove jedinstvene funkcije zahtevaju da se preduzmu specijalne mere da bi se ograničio pristup i manipulacija objektom. Odobrenje bar jednog (1) člana osoblja Nivoa 4 je potrebno da bi se objekat uklonio iz njegove zone zadržavanja.

Opis: Po izgledu, SCP-005 liči na ukrašen ključ, prikazujući karakteristike tipičnog masovno proizvedenog ključa iz 1920-ih. Ključ je otkriven kada ga je civil upotrebio da bi se infiltrirao u ustanovu visoke bezbednosti. Čini se da SCP-005 ima jedinstvenu sposobnost da otvori sve vrste brava (Videti Priključak A), bilo one mehaničke ili digitalne, sa relativnom lakoćom. Poreklo ove sposobnosti još uvek nije određeno.

Dodatne beleške: SCP-005 sme biti korišćen kao zamena za izgubljene bezbednostne propusnice, ali samo pod nadzorom bar jednog (1) člana osoblja Nivoa 4. SCP-005 ne sme biti korišćen za popravke automata, otvaranje ormarića, ili kao rezervni ključ za kuću nekog od osoblja. Iznošenje objekta van kompleksa dovodi do momentalne terminacije.

Priključak A: Iako je pokazano da je SCP-005 efektivan u otklanjanju bilo kakvog oblika uređaja za zaključavanje, dalji eksperimenti su pokazali da su pokušaji maskiranja svrhe ili identiteta brave dokazani kao donekle uspešni u prevazilaženju sposobnosti SCP-005. U oko 50% slučajeva kada volonter nije uspeo da identifikuje uređaj za zaključavanje kao takav, SCP-005 nije bio uspešan u deaktiviranju uređaja. Usled ovih rezultata, SCP-005 je privremeno klasifikovan kao „svestan” i dalji testovi se sprovode kako bi se utvrdile njegove kognitivne sposobnosti. Međutim, nema rezultata koji pokazuju bilo kakva svojstva koja ga sprečavaju u mogućnosti da identifikuje bilo koji određeni uređaj za zaključavanje, osim da su gore navedeni uređaji dobro skriveni i maskirani.

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License