SCP-006
ocena: 0+x

Po direktnim naređenjima utemeljivača, pristup je odobren samo onima sa odobrenjem Nadgledača.

Dopušteno odobrenje Nadgledača

new006.jpeg

SCP-006

Predmet #: SCP-006

Objektna klasa: Sigurna

Specijalne procedure zadržavanja: Dok priroda SCP-006 ne iziskuje bilo koje dodatno zadržavanje, nivo tajnosti je neophodan u vezi sa postojanjem objekta i njegovim svojstvima, iz očiglednih razloga. Sledeće procedure nisu neophodne zarad bezbednosti osoblja, već da bi se poreklo ili sakrilo znanje o SCP-006-ovim efektima od osoblja koje dolazi u dodir sa njim.

1. Svo osoblje koje dolazi u dodir sa SCP-006 na bilo koji fizički način mora da nosi modifikovana NBH odela klase VI. Pre nego što je osoblju dozvoljeno da izvrši/sprovede procedure, ono mora biti informisano Materijalom SCP-006B ili SCP-006C. Informisanje SCP-006A je tačno i ograničeno je samo na one sa O5 odobrenjem. Da bi se osiguralo da osoblje pravilno nosi odela, treba da bude potopljeno u bazen sa vodom. Svaki mehurić vazduha označava curenje iz odela.

2. Procedure sa SCP-006 treba da se sprovode pod ekstremnim nadzorom. U slučaju kontakta sa SCP-006, zaduženi komandant će najaviti Proceduru 006-Xi-12, za koju je osoblje obavešteno da znači da je visoka toksičnost prisutna i da moraju da se evakuišu.

3. Bilo koja procedura u kojoj se tečnost uzima iz SCP-006 mora biti odobrena od strane tri (3) člana osoblja O5 nivoa. Tečnost treba da bude prebačena u kontejneru od Quad zaptivača i pod naoružanom stražom.

4. Ako u bilo kom trenutku osoblje dođe u kontakt sa SCP-006 ili tečnošću iz SCP-006, ono treba da bude osamljeno i terminisano kad se izvrše dovoljna ispitivanja. Zbog prirode SCP-006, najefikasnija metoda terminacije je spaljivanje (Za potpun izveštaj, videti dokument SCP-006-TerO5).

Opis: SCP-006 je veoma mali izvor lociran 60km od Astrakana. Komanda Fondacije je bila svesna njegovog postojanja od 19. veka, ali nije bila sposobna da je osigura sve do 1991. iz političkih razloga. Na mestu izvora, fabrika hemikalija je sagrađena kao paravan, sa većinom radnika pod kontrolom Fondacije i/ili Rusije. Tečnost koja se ispušta iz izvora je hemijski idetifikovana kao prosta mineralna voda, ali ima neuobičajenu osobinu "zdravlja".

Unošenje tečnosti produkuje sledeće svojstva u ljudskim bićima: mogućnost da se regeneriše oštećena DNK dovoljnom duplikacijom, povišena živahnost čelijske duplikacije, izuzetno poboljšane sposobnosti popravke ostećenog tkiva i strahovito povećanje efektivnosti ljudskog imunog sistema. Po testiranju tečnosti nad životinjama, štetne bakterije i viralni agensi su odmah bili uništeni. Na mnoge reptile i ptice nije bilo uticaja, dok su viši primati iskusili iste koristi kao ljudi.

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License