SCP-029
ocena: +1+x

Predmet #: SCP-029

Objektna klasa: Keter

Specijalne procedure zadržavanja: SCP-029 treba biti zatvorena u ćeliju Klase 5. Pristup bilo čemu fizičke prirode neće joj biti odobren. Njena ćelija postaviće se iza tri vazdušne komore, kako bi se sprečio pokušaj bekstva. Od Incidenta 029-34a, SCP-029 više neće biti hranjena, jer se čini da joj hrana nije potrebna za preživljavanje. U svakom trenutku, oko njene ćelije biće postavljena tri (3) čuvara, dok će dva (2) čuvara biti zadužena za nadgledanje.

U zidove ćelije za zadržavanje ugrađeni su reflektori i treba da budu upaljeni u svakom trenutku. Jednom mesečno, njena ćelija treba da se čisti i pregleda za svaki vid oštećenja.

Nijedan muškarac ne sme ni pod kojim slučajem da se sretne sa SCP-029 na bilo koji način. Svi muškarci koju dođu u kontakt sa njom biće držani pod pritvorom Klase 3 radi intervjuisanja pre terminacije.

SCP-029 je zatražila:

  • Krevet (Odbijeno)
  • Pokrivač (Odbijeno)
  • Knjige (Odbijeno)
  • Odeću (Odbijeno)

Ovo je besmisleno! Ova devojka ne može čak ni da ima odeću? Mi nismo životinje, dozvolite joj da se bar ogrne! – dr Erika Bodin

Dr Bodin, dajemo vam odobrenje da SCP-029 odnesete odeću. – dr Lajt

Od Incidenta 029-53b, svi koji imaju mogući pristup SCP-029 su obavezni da prvo pogledaju Sigurnosni snimak 029-Bodin, kao podsetnik kakve su sve pretnje prisutne u radu sa SCP objektima, i konkretno sa SCP-029.

Opis: SCP-029 izgleda kao devojka u pubertetu, Azijsko-indijskog porekla. Izgleda kao da pati od alopecije universalis. Preko 80% njene pigmentacije je istinski crno, dok ostatak kože ima potpuni nedostatak melanina, do tačke albinizma. Njene oči su takođe tamnocrne boje.

SCP-029 ima jake ubilačke nagone i pokazala je izvanrednu veštinu pri korišćenju bilo kojeg predmeta kao oružja. Ali, ona ima ozbiljnu kompulziju protiv prolivanja krvi, preferirajući da svoje žrtve ubija davljenjem. SCP-029 je pokazala spretnost i vreme fizičke reakcije četiri (4) puta brže nego normalni ljudi. SCP-029 je takođe pokazala veliku otpornost na sve vidove povreda. Obe od ovih nadljudskih sposobnosti su znatno oslabljene u prisustvu jake ili direktne svetlosti, bilo da je prirodna ili veštačka. Takođe, bilo koji muškarac koji dođe u prisustvo SCP-029, odnosno uđe u u oblast njene trenutne percepcije, postaje pokoran njenoj volji. Ti muškarci postaju voljni da ubiju ili čak umru za SCP-029.

SCP-029 sebe zove ████████, što se približno prevodi kao 'Ćerka tame,' 'Ćerka senki', ili 'Ćerka noći'. Ispitivanja SCP-029 su se pokazala teškim zbog njenih neprestanih pokušaja da ubije ili preobrati svakoga ko priča sa njom. Tokom godina zatvoreništva, veličina crnih mrlja na njenoj koži se povećala.

Pažnja Fondacije je prvi put skrenuta na SCP-029 od strane agenta koji je radio u ruralnoj Indiji. Pokušaj atentata koji je preživeo odveo ga je do malog kulta muškaraca koji su tvrdili da su 'Tagiji,' u službi Ćerke. Nekoliko nedelja istrage je dokazalo da oni veruju da je svet u poslednjim godinama Kali Juge, i da će žrtvovanjem milion života Ćerci tame, oni dići svoju boginju i tako dovesti do kraja sveta. Oni su takođe verovali da se samo žrtvovanja izvršena davljenjem dodaju na ovu računicu. Događaji su doveli agenta do njihovog planinskog utvrđenja, gde je pronašao SCP-029. Posle gubitka pomenutog agenta, [PODACI IZBRISANI], što je dovelo do akvizicije SCP-029.

Dodatak: Sedam (7) godina posle njenog zatvaranja, SCP-029 je počela da pokazuje anomalno širenje crnog pigmenta na koži. Kada je upitana u vezi sa tim, tvrdila je da su njeni 'sledbenici ponovo u pokretu.' Istraga je dovela do grupe 'Tagija' koji su preživeli prvobitnu raciju. Kada je otkriveno da su se svi njeni sledbenici okupili zbog jednog od njihovih svetih dana, odobren je taktički avijacijski napad. Posle puštanja prve bombe, SCP-029 se probudila iz sna, i počela da vrišti na sav glas. Ona je nastavila da vrišti narednih četiri (4) sata, buncajući kako mi 'ubijamo njene ljude.' Od pomenutog događaja, širenje crnog pigmenta je potpuno stalo. Takođe, posle istog događaja, SCP-029 je udvostručila svoje napore da pobegne. SCP-2820 je predložen kao mogući metod neutralizacije, u slučaju da se situacija pogorša.

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License