SCP-173
ocena: +1+x
SCP-173.jpg

SCP-173 u držanju

Predmet #: SCP-173

Klasa Objekta: Euklid

Posebne procedure zadržavanja: Predmet SCP-173 treba držati u zaključanom kontejneru u svakom trenutku. Kada osoblje mora ući u kontejner SCP-173-a, može ući najmanje troje u bilo kom trenutku I vrata treba ponovo zaključati za njima. U svakom trenutku, dve osobe moraju održavati kontakt očima sa SCP-173-om dok svo osoblje nije napustilo I ponovo zaključalo kontejner.

Opis: Prebačen u Instituciju-19 1993. Poreklo je u trenutku pisanja nepoznato. Objekat je izgrađen od betona I armature sa tragovima sprej farbe marke Krylon. SCP-173 je pokretan I izuzetno neprijateljski nastrojen. Predmet ne može da se pomera dok se nalazi u direktnoj liniji vida. Linija vida ne sme ni u kom trenutku biti prekinuta sa SCP-173-om. Osoblje određeno za ulazak u kontejner dobija instrukcije da upozore jedno drugo pre treptanja. Prijavljeno je da objekat napada slamanjem vrata na osnovi lobanje ili davljenjem. U slučaju napada, osoblje treba da posmatra procedure zadržavanja za opasne objekte Klase 4

Osoblje prijavljuje zvuke škripanja kamena koji potiču iz kontejnera kada niko nije prisutan unutra. Ovo se smatra normalnim I svaku promenu u ovakvom ponašanju treba prijaviti dežurnom HMCL nadzornom organu.

Crvenkasto-braon supstanca na podu je kombinacija izmeta I krvi. Poreklo ovih materijala je nepoznato. Kontejner treba čistiti svake 2 nedelje.


Informacije o Tvorcu

Slika korišćena u članku SCP-173 je umetničko delo "Untitled 2004" Izumi Kato. Fotografija je napravljena od strane Keisukea Jamamotoa. Sva prava su zadržana od strane umetnika.

Upozorenje: SCP-173 je sekundarno korišćenje slike umetničkog dela "Untitled 2004", stvorenog od strane Izumi Kato. Koncept SCP-173-a nema nikakve veze sa originalnim konceptom "Untitled 2004" umetnika.

Skulptura, njena sličnost i fotografija nisu izdani ni pod kojom Creative Commons licencom. Samo tekst ovog članka je izdan pod Creative Commons. Ova skulptura i njena sličnost se ne smeju koristiti u komercijalne svrhe ni pod kojim okolnostima. Izumi Kato je darežljivo izabrala da dozvoli korišćenje slike "Untitled 2004" od strame SCP Fondacije i njene baze obožavalaca samo u nekomercijalne svrhe.

1.NEMOJTE kontaktirati niti pregovarati sa Izumi Kato ni o čemu veznom za "SCP-173"
2.NEMOJTE uopšte pregovarati o "komercijalnoj licenci SCP-173 slika"
3.NEMOJTE tražiti da SCP Wiki obavlja "pregovore o komercijalnoj licenci untitled 2004" sa Izumi Kato
4."Untitled 2004" slike nisu dostupne komercijalno za korišćenje u vezi sa SCP-173. NEMA IZUZETAKA.

Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License