SCP-016-SH
ocena: 0+x

Predmet#: SCP-016-SH

Objektna klasa: Euklid

Specijalne Procedure Zadržavanja: S obzirom da su skoro svi znani primjerci SCP-016-SH locirani u Nacionalnom Parku “Tara”, u dogovoru sa vladom Republike Srbije i Upravom Odborom parka je određeno da dio površine “1. zone zaštite” u NP “Tara” bude proglašena kao mjesto očuvanja i daljnjeg istraživanja ovog SCP-a (označeno kao zona ZI-0116). Ova zona je treba da bude pod stalnim video nadzorom i patrolom. Pet operativaca SCP-a, zaposleni kao stalni rendžeri u parku, treba da bude prisutano da bi se sprečio prilaz civilima i/ili osobama opasni po sigurnost. Ukoliko se na terenskim istraživanjima u divljini na prostoru u nadležnosti organizacije SCP-SH pronađu primjerci SCP-016-SH van zone zaštite, potrebno ih je automatski registrovati, zaštititi i posebno organizovanim tansportom preseliti sa lokacije pronalaska na područje zone ZI-0116 radi očuvanja i zaštite. Ako bi kojim slučajem došlo do toga da je civilna osoba ili osoba opasna po sigurnost došla u posjed informacije o postojanju ovog SCP-a ili je u posjedovanju samog primjerka, toj osobi je potebno izbrisati iz pamćenja sve podatke o postojanju SCP-016-SH, a primjerak ovog SCP-a oduzeti i sprovesti u zonu ZI-0116.

Opis: SCP-016-SH je anomalijska vrsta endemske biljke iz porodice Apiaceae. Stabljka ove biljke je vretenastog oblika, maslinasto zelene boje, šuplja je i grana se. Listovi su tamnozelene do crne boje, krstastog oblika sa srebrnim ivicama. Cvjetovi su štitastog oblika, crvenkaste boje i slični su vatri. Korijen je 20 cm dug i sivo-smeđe je boje. Ova biljka rasprostranjena uglavnom na planinskom području zapadnog djela Republike Srbije, ali se takođe može pronači I na drugim djelovima Balkana.

SCP-016-SH posjeduje nekoliko anomaliski osobina:

  • Ubrani listovi i korijen imaju sposobnos fizičke i hemiske transformacije iz organskog materijala u metalni ključ ukoliko se nađu u blizini brava i katanaca. Oni će poprimiti oblik, veličinu i vrstu metala u ovisnosti o tome o kakvom se katancu ili bravi radi, kako bi se otključali ili zaključali. Kada se transformišu, mogu se koristiti kao svaki obični (neanomaliski) ključ. Nakon što se upotrijebe za željenu radnju, promjeniće svoj izgled natrag u originalnu organsku materiju. Ovu sposobnos transformacije je moguće koristi do 4 dana nakon ubiranja, te sa istekom četvrtog dana će list (odnosno korijen) uvenuti i pretvoriti se u zemlju.
  • Sama biljka je sposobna da osjeti prisustvo plemeniti metala (zlato i srebro). Kada se nađe u blizini tih metala, njeni listovi će početi da stvaraju bioaluminiscentnu svjetlost plavičaste boje.
Ukoliko nije drugačije navedeno, sadržaj ove stranice zaštićen je licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License